De regenpijp

In Nederland valt er jaarlijks op 130 dagen van het jaar 1mm regen en in gemiddeld 22 dagen van het jaar meer dan 10 mm regenwater. Dat betekent dat uw dak, dakgoot en regenpijp in ons kikkerlandje veel water te verwerken krijgt. Het is daarom belangrijk dat uw dakonderdelen en regenpijp goed functioneren. Dat voorkomt vervelende situaties zoals verstoppingen, nare luchtjes en lekkages.

Soorten regenpijpen

Een regenpijp is vaak gemaakt van kunststof, maar u kunt ook RVS en roestvrij stalen regenpijpen zijn inmiddels te kiezen. Het grootste voordeel van deze modernere roestvrijstalen regenpijpen is dat deze regenpijp uw huis of pand er veel sierlijker uit laat zien, duurzaam en zeer robust is. U kunt lang genieten van een kwalitatieve en mooie regenpijp.

Wat te doen bij een verstopte regenpijp

Bij een verstopte regenpijp is snel actie ondernemen crusiaal. Er bestaat namelijk de kans dat het water via de muur uw woning of pand binnen vloeit. Dit kan weer vervelende schade en schimmel met zich meebrengen. Een goede detectie en regelmatige controle van uw regenpijp verkoopt deze vervelende situaties. De volgende tips kunt u zelf toepassen, wanneer uw regenpijp verstopt is.

  • verwijder alle bladeren en vuil uit uw dakgoot en regenpijp
  • controleer met een tuinslang of emmer water of de verstopping nog aanwezig is
  • met een lang voorwerk, zoals de stam van een bezem kunt u proberen in voorzichtig in uw regenpijp te prikken, om zo een gat in de verstopping te forceren.
  • heeft u hierna nog steeds last van een verstopping, dan kan het probleem zich ook meer bij de grond voordoen. U kunt proberen de onderste delen van uw regenpijp los te schroeven, om te kijken of u nu eenvoudiger vuil kunt verwijderen en of de verstopping kunt zien.

Werken bovenstaande tips niet, schakel dan een expert in. Totaal Dak Specialist helpt u graag met al uw dak problemen en helpt u ook problemen in de toekomst te voorkomen. Door gedegen onderhoud kunt u langer genieten van een waterdicht en lekkage vrij dak. Heeft u vragen of een probleem met uw regenpijp bel ons voor gratis advies via 040-2026744 of mail ons via info@tbgs.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.