Opbouw op uw huis

Een opbouw is een extra verdieping op uw woning plaatsen. Een opbouw is daarom een heftige ingreep, die u het beste via een expert kunt laten doen.TBGS B.V. is specialist in het bouwen van daken, aanbouwen en renovaties. Wij zijn daarom bij uitstek een geschikte partner wanneer u een opbouw en overige werkzaamheden overweegt.

Opbouw niet voor elk huis

Een dakkapel hoort niet in de categorie opbouw, bij een opbouw plaatst u een extra verdieping op uw huis en valt onder de categorie nieuwbouw. Uw huis dit ook wel toe laten, de fundering moet stabiel genoeg zijn en u heeft goedkeuring nodig van de gemeente. Een rijtjeshuis wordt zelden goedgekeurd voor een opbouw, omdat het het aanzicht van de straat kan veranderen. Ook is er een bestemmingsplan, waarin beschreven staan hoe hoog woningen mogen zijn in een bepaald gebied. Woont u echter in een gebied zonder directe woningen om u heen, dan heeft een goede kans dat u opbouw wel goedgekeurd wordt.

Opbouw waar moet u op letten

Bij een opbouw is het vooronderzoek crusiaal.

  • Wat wilt u opbouwen?
  • Hoe groot en hoog wilt u opbouwen?
  • Kunt u wel op een veilige manier opbouwen?
  • Wat zijn de subsidie regels in uw gemeente?
  • Wat zijn de vergunnings regels in uw gemeente?

Op al deze en nog meer vragen dient u eerst antwoord te hebben, voordat u begint met uw opbouw. Een expert kan daar overigens prima bij helpen. U kunt altijd voor gratis advies terecht bij ons.

Webpage