header

Waarom TBGS?

  • Wij zijn specialist in dakwerken en zijn gevestigd in Eindhoven
  • Wij zijn actief binnen een straal van 40 km rondom Eindhoven
  • Wij voeren een gratis dakinspectie bij u uit
  • Wij hebben veel ervaring met dakpannen leggen, bitumen en kunststof dakbedekkingen.
Offerte aanvragen
Home » Onderhoud » onderhoud van uw garage

Onderhoud van uw garagedak

Een garagedak is vaak een plat dak en platte daken hebben ander onderhoud en dak werkzaamheden nodig dan hellende daken. Zo heeft een plat dak bijvoorbeeld geen dakpannen en daklood. Het heeft echter wel een groot oppervlak waar water kan blijven staan. Een garagedak onderhouden is niet duur, maar wel belangrijk. Zo voorkomt u lekkage en andere vervelende schade. Een plat dak moet namelijk het regenwater in grote hoeveelheden en korte tijd naar de grond brengen. Een schone dakgoot en regenpijp zijn dan van essentieel belang.

Bitumen garagedak

De meeste garagedaken zijn bedekt met Bitumen dakbedekking. Vooral op garagedaken komt u ook een ballastlaag tegen in de vorm van kiezels of drainage-tegels. Die zorgen ervoor dat uw Bitumen dakbedekking lange rmeegaat, omdat deze niet meer direct bloodgesteld wordt aan de zon en uv-stralen van de zon. Bij Bitumen dakbedekking is waterafvoer erg belangrijk. Hoe beter het waterafvoer hoe langer u gebruik kunt maken van deze dakbedekking en uw dak. Lees hier meer over Bitumen dakbedekking.

EPDM garagedak

EPDM staat voor Ethyleen, Propyleen, Di Monomeer. Een EPDM dakbedekking bestaat uit een synthetisch rubber. De voordelen van een EPDM dakbedekking is dat het zeer elastisch is bij lage en hoge temperaturen. Het is ook veel minder gevoelig voor de UV stralen van de zon en gaat daarom ook langer mee. U kunt het zelfs gebruiken als ondergrond voor een groen dak. Het is namelijk geschikt voor worteldoorgroei en tast boven groeiende vegetatie niet aan. Daarnaast gaat een groen dak tot wel twee keer langer mee. Lees hier meer over EPDM dakbedekking

Onderhoud aan uw garagedak?