Lekkages

Bij strenge vorst krijgen wij de meeste klachten over gesprongenleidingen. Leidingen kunnen op diverse plaatsen bevriezen en naar verloop van tijd kapot springen. Deze lekkages zijn uiterst vervelend, omdat er veel vocht het huis binnen kan komen, met alle overige schades van dien. Bel daarom bij een gesprongen leiding direct met Totaal Dak Specialist voor een snelle oplossing van uw probleem. Wij helpen u zo snel mogelijk met uw problemen en al uw dak werkzaamheden, waardoor u verdere schade voorkomt.

Een lekkend plafond

Gesprongen leidingen kunnen overal in uw woning, garage, aanbouw of tuinhuis voorkomen. Dus ook op de hoge gelegen verdiepingen van uw huis. Wanneer uw plafond drupt is er haast en grote kans op gesprongen leidingen in de badkamer of tussenmuren en vloeren. Omdat deze lekkages vaak lastig op te lossen zijn, is een snelle detectie en herkenning erg belangrijk. Wanneer u een vermoeden heeft dat er een lekkage in uw huis aanwezig is, houd dan de watermeter in de gaten. Wanneer u geen water aftapt en de meter blijft toch lopen. Dan heeft u een goede kans op lekkage. Neem in dat geval direct contact op met TBGS via 040-20206744

Veel voorkomende plaatsen waar gesprongen leidingen voorkomen

De volgende plaatsen hebben een verhoogd risico op gesprongen leidingen:

  • Kamers die weinig gebruik worden en minder verwarmd worden
  • Kelders
  • Opslagruimtes zoals schuren en garages
  • Leidingen in vakantiehuizen

Deze ruimtes hebben een verhoogd risico in de winter, omdat deze ruimtes het koudst zijn en leidingen onregelmatig gebruikt worden. Houd deze ruimtes daarom extra in de gaten bij vors om lekkage snel te herkennen en te voorkomen.

Lekkende leidingen lekkage

Een gesprongen leiding is vaak makkelijker te herkennen dan een lekkende leiding. De meeste leiding lekkages kunt u namelijk herkennen door uw watermeter goed in de gaten te houden. Wanneer u geen water gebruikt en uw meter blijft toch doorlopen. Dan is er een goede kans dan u een lekkage vorm heeft in uw woning. Een lekkende leiding kunt u echter op deze manier niet vinden, omdat het water te langzaam weglekt. Gelukkige is de lekkende leiding lekkage niet de ergste vorm van lekkage. De meeste mensen ontdekken deze lekkage ook vaak na verloop van tijd, omdat water zich langzaam ophoopt en een weg naar beneden of buiten zoekt. Ben daarom extra allert op nare geurtjes in de badkamer, de badkamer is uiteraard de kamer in uw huis. Waar de meeste leidingen vandaan en naartoe gaan.

Lekkende leidingen oplossen

Een lekkende leiding is vaak snel opgelost door het lekkende onderdeel schoon te maken, vast te draaien of te vervangen. U kunt deze lekkage daarom vaak zelf oplossen, maar soms zit de lekkage op moeilijk een bereikbare plaats. Schakel in dat geval altijd de hulp in van een expert zoals TBGS.

Lekkende afvoer lekkage

Vaak is uw afvoer of waterafvoer de best beschermde plek tegen lekkage, maar uw afvoer heeft vaak ook veel te verduren en na verloop van tijd kan ook hier een lekkage ontstaan. Een lekkage bij uw toilet kan zo vervelende gevolgen hebben, omdat het afvalwater niet meer bij het riool uitkomt, maar weglekt via uw afvoersysteem in huis. Deze lekkage kunt u vaak herkennen aan vervelende geuren in uw toilet of badkamer. Neem in dat geval ook direct contact op met een specialist. Totaal Dak Specialist is een specialist voor daken en lekkage oplossingen. Wij helpen u met advies en oplossingen voor al uw dak werkzaamheden.

Vervelende gevolgen van lekkende afvoer lekkage

De lekkende afvoer lekkage is een vervelende lekkage, omdat hier veel afvalwater bij komt kijken. Wanneer dit water zich op een moeilijk bereikbare plaats ophoopt veroorzaakt dit stank, slijtage en een onhygiƫnische / ongezonde situatie. Wanneer u de bron van de lekkage kunt herkennen dan kunt u deze lekkage zelf oplossen, uw lokale bouwmarkt heeft alle gereedschappen die u nodig heeft. Heeft u echter een lekkage in een vergevorderd stadium schakel dan altijd de hulp in van een expert zoals TBGS.

Lekkende radiator lekkage

Ook voor een lekkende radiator komen wij u helpen. Totaal Dak Specialist is specialist in alle dak werkzaamheden en lekkage oplossingen. Wanneer uw radiator lekt heeft u de juiste sluitels en gereedschap nodig om deze lekkage op te lossen. In veel gevallen kunt u deze lekkage zelf oplossen. Blijft de lekkende radiator problemen geven? Belt u dan met Totaal Dak Specialist op 040-2026744, wij geven u graag vrijblijvend advies en komen bij u langs om de problemen op te lossen

Hoe ontstaat een lekkende radiator?

Een lekkende radiator kan plots ontstaan, vaak zit het probleem tussen de buizen en de radiator zelf. Daar is door de verbinding mogelijk een ruimte ontstaat, waardoor het water naar buiten kan ontsnappen. Uw radiator heeft namelijk in de koudere maanden een constante stroom van water door de buizen lopen.

Wat is een tikkende radiator?

Wanneer uw radiator kleine tikjes afgeeft. In de meeste gevallen komen deze tikken voor wanneer uw CV het water in de buizen verwarmt. Dit komt door het metaal dat in de radiatoren en verwarmingsbuizen zit. Heeft u een oudere installatie dan is dit probleem lastig te verhelpen. Kijkt u vooral de beugels van de verwarming goed na. Als deze te straks staan, kan dit het tikken veroorzaken. Ook kunt u uw verwarmingsketel rustiger afstellen, zodat de verwarming geleidelijker gaat.

Vochtige kelder lekkage

De kelder is vaak een opslagruimte, waar ook veel leidingen van onderuit uw huis binnenkomen. Het is er vaak donker en deze ruimte wordt niet verwarmd. Dit zijn vaak ideale omstandigheden voor een lekkage om zich op den duur voort te doen. Houd u deze ruimte dan ook goed in de gaten in de winter en op gesprongen of lekkende leidingen en vochtige plekken. Een vochtige plek is een goede indicatie dat er zich een lekkage bevindt in uw woning. Het vocht moet immers ergens vandaan komen. Wanneer u een vocht ophoping constateert, bel dan direct met Totaaldakspecialist, wij adviseren u graag en gratis en helpen u wanneer u dat nodig heeft. U kunt bij ons al uw dak werkzaamheden onderbrengen en wij zorgen ervoor dat uw huis tip top in orde is. Heeft u vragen bel ons via 040-2026744.

Kelder lekkages worden vaak te laat herkent.

Wanneer uw woning een kelder heeft, controleer dan regelmatig op vocht. De kelder is namelijk 1 van de plaatsen in uw huis, waar ongemerkte lekkages veel schade kunnen veroorzaken. Dit komt met name omdat deze lekkage vaak lang onopgemerkt blijft. De kelder is vaak kou en donker, waardoor een lekkage niet altijd snel opgemerkt wordt. Ben daarom extra alert op rare geuren die u in uw kelder ruikt en niet kunt plaatsen. Zorg ook voor een goede verlichting, zo kunt u een lekkage sneller herkennen. Dat is belangrijk, want hoe sneller u een lekkage herkent, hoe sneller deze opgelost kan worden en gevolg schade kan worden beperkt.

Lekdetectie

Lekkages zijn vervelend en zorgen voor vergaande slijtage aan uw dak, muren, vloeren en algehele woning. Een goede lekkage of lekdetectie is daarom belangrijk. Heeft u een vermoeden dat er in uw woning een lekkage zit, bel dan de expert voor snelle lekdetectie en oplossingen. Totaal Dak Specialist biedt deze oplossingen en alle overige werkzaamheden rondom uw huis en dak. Bel ons voor een gratis advies gesprek via 040-2026744 of mail ons via info@tbgs.nl

Hoe werkt lekdetectie

Wanneer er een vermoeden is van lekkage, dan is er iets wat bewoners is opgevallen. Dat kan zijn mos op rare plaatsen, vreemde geuren, vochtige plekken in huis of een alsmaar lopende watermeter terwijl er geen water verbruikt wordt. Juist via deze eerste signalen kunnen wij al herkennen welke vorm van lekkage u waarschijnlijk heeft.

  • Ziet u mos groeien op rare plaatsen buiten uw huis of schimmel in uw huis. Dan is er een goede kans dat u last heeft van gevellekkage
  • Heeft u last van rare en nare geurtjes in de badkamer of het toilet dan is er vaak iets mis met de leidingen. Dat kan zijn een lekkende leiding of een gesprongen leiding.
  • Ziet u veel vocht ophopen in uw huis of drupt uw plafond dan is ook dit een indicatie op een gesprongen leiding vooral in de winter.

Bent u vooral alert op plaatsen in huis, waar u niet vaak komt. De garage, kelder, rommelkamers. Deze kamers hebben een hogere kans op lekkage, omdat deze vaak niet of minder verwarmd worden. De lekkages op deze plaatsen zijn ook vaak heviger, omdat de lekkage detectie of indicatie van lekkage laat ontdekt worden. Verlicht daarom goed uw kelder en garage, zodat u lekkage snel opmerkt en controleer dit vooral in de winter.

Webpage