Wat is Bitumen dakbedekking

De bitumen dakbedekking vind u vaak op platte daken van huizen, bungalows, scholen en kleine bedrijven terug. Het is een dakbedekkings materiaal gemaakt van ruwe olie en komt vrij bij het desilatie proces. Bitumen is met name hierdoor zeer geschikt voor dakbedekking. U kunt een Bitumen dakbedekking herkennen aan de zwarte kleur. Ook Bitumen dakbedekking behoort tot de werkzaamheden van TBGS B.V..

Voordelen van Bitumen dakbedekking

Dakbedekking is in vele soorten, maten en materialen te verkrijgen. De juiste dakbedekking is echter van essentieel belang wanneer u zorgeloos wilt wonen of werken. Bitumen dakbedekking is bij uitstek geschikt voor platte daken, maar kan ook op hellende daken toegepast worden. Enkele voordelen van Bitumen dakbedekking:

  • Bitumen dakbedekking is duurzaam
  • Met Bitumen dakbedekking is uw dak waterdicht
  • Ook is Bitumen dakbedekking eenvoudig te verwerken

Deze voordelen maken Bitumen een goede keuze voor uw dak

Nadelen van Bitumen dakbedekking

Naast vele voordelen zijn er ook een aantal nadelen van Bitumen dakbedekking zoals:

  • Slechte UV- en zuurstofbestendigheid
  • Bitumen is soepel bij lage temperaturen
  • Beperkte levensduur

Toch zijn er ook voor deze nadelen oplossingen gevonden. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor gemodificeerd bitumen ofwel APP of SBS, deze aanpassingen in het bitumen zorgen ervoor dat al deze nadelen verdwijnen en uw Bitumen dak ook UV bestendig is en weinig onderhoud nodig heeft.

TRITOflex alternatief voor Bitumen dakbedekking

Wanneer u een andere vorm van dakbedekking op uw dak wilt, kunt u ook kiezen voor de milieuvriendelijke dakbedekking van TRITOflex. TRITOflex is een vloeibaar rubber, die niet op het dak gebrand hoeft te worden, maar wordt op uw dak gespoten. Dat geeft minder afval en vervuiling. Ook maakt TRITOflex uw dak geheel waterdicht en gaat het lang mee. Voor TRITOflex betaalt u wel iets meer dan Bitumen dakbedekking.

Heeft u vragen over Bitumen dakbedekking of de mogelijkheden op uw dak. Bel of mail ons via 040-2026744 of info@tbgs.nl.