Terras dak

Het terras dak komt steeds vaker voor in de Nederlandse woonwijken en ze komen voor in verschillende soorten en maten. Zo zijn er platte of vlakke terrasdaken, maar ook hellende met dakpannen of speciale tegels. Uw terras dak houdt uw terras droog en voert het water op de juister manier af. Wilt u meer weten over onze werkzaamheden ook rondom terras daken. Bel ons op 040-2026744

Soorten terras daken

Er zijn terras daken die als dak het terras beschermen van de zon en de regen. Maar er zijn ook terras daken die niet als dak, maar ondergrond functioneren. Hier kunt u uw thuis meubels en stoelen kwijt om juist wel in van de zon te genieten. Hieronder vind u een aantal tips voor elk van beide soorten.

Tips voor terras overdekkende daken
Een terras dak dat uw terras overdekt, moet het water wat erop komt, zo afvoeren dat u er geen last van heeft. Een goed waterafvoersysteem is dan ook belangrijk. Zorg er ook voor dat u de dakgoten regelmatig schoonmaakt of laat schoonmaken, want omdat uw terras dak vaak lager is dan het dak op uw huis, valt er vaak meer vuil in. Er bestaat dan de kans dat uw dakgoot meer water te verwerken krijgt dan het aan kan, met alle vervelende gevolgen van dien.

Wist u dat u ook een terras dak waterdicht kunt maken met TRITOtrowel. Kijk voor meer informatie verder op onze webiste.

Tips voor terras daken waar u op kunt lopen
Een terras dak waar u uw tuinmeubels op plaatst heeft weer hele andere uitdagingen. Ook hier is waterafvoer van belang, want u wilt niet na een bui in een plas met water zitten. Wanneer u met dat er na een bui langdurig plassen water op uw terras dak blijven staan, dan kan het zijn dat uw afvoering niet optimaal is, maar gelukkig zijn daar vele oplossingen voor.

Een reactie op “Terras dak

  1. naliboff zegt:

    mijn terrasdak is eraf geblazen was doorzichtig golfplaat ong 6 m breed en 2,70 diep
    ik woon in rotte valle kunt u dit plaatsen? en voor hoeveel. graag prijsopgave
    dank u wel rottevalle is in friesland te ver denk ik
    naliboff@ home.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *