De meeste moderne woningen in Nederland hebben tussen de buiten en binnenmuur een spouwmuur. De openruimte die ontstaat tussen de buiten en binnenmuur wordt de spouw genoemd. Het houdt vocht van buiten tegen en is een grote ruimte van lichtstromende lucht die daardoor ook een isolerende functie heeft. Bij Spouwmuurisolatie zorgt u er echter voor dat deze lucht stil blijft staan. U ziet hetzelfde effect bij dubbel glas, waar ook twee glasplaten uit elkaar geplaatst worden om een lucht barieren te vormen zodat de warmte binnen blijft en de kou buiten. Wilt u meer informatie over isolatie, spouwmuurisolatie of onze overige werkzaamheden. Bel of mail ons dan via 040-2026744 of info@tbgs.nl.
Hoe werkt spouwmuurisolatie
Wanneer u overweegt uw woning of bedrijfspand van spouwmuurisolatie te voorzien, dan worden vaak de volgende stappen genomen.
Voortraject
- inspectie van de muur en binnenmuur
- lekkagedetectie
- controle op schimmels en vochtplekken
Tijdens de spouwmuurisolatie
- In de buitenmuur worden meerdere kleine gaatjes geboord, zodat het isolerende materiaal zich goed verspreidt in de muur.
- In de muur worden isolerende materialen gespoten zoals, pur, glaswol, steenwol of isolatie korrels.
- Na de spuitwerkzaamheden worden de gaatjes opnieuw dicht gevoegd
De werkzaamheden vergen in de meeste gevallen 3 tot 4 uur, daarna geniet u direct van een nog beter geisoleerde muur. U kunt zelfs met ons afspreken dat na de spouwmuur werkzaamheden gratis ook uw dakwerken gecontroleerd worden. Wij zijn naast isolatie specialist ook dakspecialist en werken dagelijks aan dak renovatie, onderhoud en alle overige dakwerken.
Huizen van 1920 tot 1975 vaak geen spouwisolatie
Woningen die tussen 1920 en 1975 gebouwd zijn hebben vaak wel een spouwmuur maar geen spouwisolatie. Deze woningen zijn met name geschikt om met spouwmuurisolatie toch verder te isoleren. U kunt hiermee uw energierekening aanzienlijk verlagen, omdat u minder stroom en gas verbruikt.