De dakgoot

Het is misschien het laatste waar u aan denkt bij uw dak, maar het is zeker een crusiaal onderdeel. Uw dakgoot houdt uw dak en gevel namelijk schoon en voert het water dat op uw dak valt door regen, sneeuw en hagel snel af naar de riolering of grond. Het is daarom belangrijk om uw dakgoot schoon en leeg te houden, zodat het water snel afgevoerd wordt. Klik hier voor meer informatie over andere producten rondom uw dak.

Soorten dakgoten

Ook dakgoten komen voor in verschillende soorten en maten. Uiteraard heeft elke dakgoot hetzelfde doel. Zo kunt u kiezen voor een bakgoot of een mastgoot wanneer u een dakgoot aan de rand van uw dak laat plaatsen.

De vierkanten bakgoot
Een bakgoot is vierkant en is een van de meest gebruikte dakgoten in Nederland. Vaak vindt u deze dakgoot terug op de hogere verdiepingen van een woning. U kunt de bakgoot verkrijgen in de materialen, zink, kunststof en polyester.

De halfronde mastgoot
Een mastgoot is sierlijker en wordt vaak geplaatst op lagere daken zoals schuur en garagedaken. U ziet de mastgoot namelijk makkelijker en deze dakgoot oogt ook netter en past beter bij uw tuin of huis. De mastgoot is in veel schillende materialen te verkrijgen. Net zoals de bakgoot in zink, kunststof en polyester, maar ook in metaal, aluminium, staal en kopere uitvoering. Het meest populaire materiaal is echter zink

Onderhoud uw dakgoot goed

Een dakgoot moet stevig onder uw dak of schuur hangen, zodat het water snel en efficient afgevoerd wordt. Dit voorkomt lekkages en opstoppingen. Daarnaast is het verstandig uw dakgoot jaarlijks te laten reinigen en controleren. Totaal Dak Specialist biedt voor deze diensten een onderhoudsabonnement aan, vanaf een paar euro per maand komen wij jaarlijks uw dak inspecteren en uw dakgoten reinigen. U kunt zelf uw onderhoudsabonnement naar uw eigen wensen aanpassen en samenstellen. Bel ons voor meer informatie op 040-2026744. Wij helpen u graag met al uw vragen en advies

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *