Dakkapel renovatie

Een gemiddelde dakkapel gaat tussen de 25 en 30 jaar zonder problemen mee. De levensduur is vaak het meest afhankelijk van de materialen die gebruikt zijn in uw dakkapel. Een houten dakkapel gaat minder lang mee dan een kunsstofdakkapel. De meeste dakkapellen die nu geplaatst worden zijn dan ook vaak kunststofdakkapellen. Heeft u een dakkapel van tussen de 15 en 20 jaar. Dan is onderhoud en mogelijk renovatie een goede keuze om de levensduur van uw dakkapel te verlengen. In de loop der jaren wordt uw dakkapel namelijk onderheven aan verschillende weersomstandigheden van hoge temperaturen tot winterse vorst. Ook wind, hagel en regen kunnen uw dakkapel aantasten. TBGS B.V. plaatst en renoveert jaarlijks tientallen dakkapelen en is specialist in dakwerken. Bel ons voor gratis advies over onze werkzaamheden op 040-2026744

Houten dakkapel renoveren

Een houten dakkapel is goedkoper, maar vergt meer onderhoud. Het schilderwerk moet om de 5 jaar vernieuwd worden voor een mooi aanzicht en goede bescherming van het hout. Het is ook verstandig om het lood om het dakkapel jaarlijks te laten controleren en om de 10 jaar te vervangen. Soms buigt het lood namelijk krom, door de zon en komt het los te staan van het dak. Dat zijn juist de plekken waar lekkage kan ontstaan. Tijdens een algehele renovatie wordt heel dakkapel bekeken en waar nodig verbeterd. Denk bijvoorbeeld aan nieuwe zijkanten, waarbij u ook kunt kiezen voor nieuwe kunststofzijkanten. Het vernieuwen van het glas, het lood, schilderwerk en eventueel boeiboorden en hout. Zodat u weer lang kunt genieten van uw dakkapel.

Kunststof dakkapel renoveren

Een kunststof dakkapel is vaak duurder in de aanschaf, maar gaat door de stabielere eigenschappen van kunststof ten opzichten van hout langer mee. Een kunststof dakkapel hoeft u daarom pas na een lange periode te vervangen. Ook hier worden de boeiboorden, het lood,het glas en de gehele constructie bekeken op veiligheid en wooncomfort. Het kan bijvoorbeeld zijn dat uw dakkapel niet optimaal geisoleerd is. Tijdens een renovatie kan dat eenvoudig meegenomen worden ter verbetering van uw woning en het verlaagt uw energierekening.

Onderhoud van uw dakkapel

TBGS B.V. heeft speciale onderhoudsabonnementen die u zelf kunt samenstellen. U kiest bij ons alleen het onderhoud dat u nodig heeft en betaalt niet voor zaken waar u geen gebruik van maakt. Een goed onderhouden dak en dakkapel verlengt de levensduur aanzienlijk en bespaart u fors in de kosten. Daarnaast krijgt u voorrang bij eventuele stormschade en lekkages. Kijk voor meer informatie bij ons onderhoudsabonnementen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *