Een nieuw dakkapel of uw bestaande dakkapellen renoveren?

Altijd al een grotere zolder willen hebben, of een kamer om een kantoorruimte voor in te richten. Een dakkapel kan dan voor u de oplossing zijn. Het is namelijk een goede oplossing om uw woon of werkruimte te vergroten en de waarde van uw huis te verhogen. Een dakkapel kan ook helpen uw energierekening te verlagen, omdat een goed geisolleerde dakkapel veel minder warmte de woning laat verlaten. Wilt u meer weten over dakkapellen of onze werkzaamheden, bel ons gerust op 040-2026744

Een dakkapel kopen

Dakkapellen zijn er is alle soorten en maten. Want die bepaalt u namelijk zelf, uiteraard bent u gebonden aan de lengte van uw woning of pand, maar binnen die lengte kunt u zelf aangeven hoe groot uw nieuwe dakkapel gaat worden. Een dakkapel is er daarom voor elk budget.

Uw dakkapel onderhouden

Heeft u een dakkapel of overweegt u een dakkapel te laten plaatsen, houdt dan ook rekening met het onderhoud. Uw dak komt er namelijk anders uit te zien en heeft te maken met andere onderhoudsvormen. Denk bijvoorbeeld aan het lood dat naast uw dakkapel geplaatst wordt en het hout of kunststof waar uw dakkapel van gemaakt is. Gedegen en jaarlijks onderhoud is een simpele en goedkope methode om de levensduur van uw dakkapel fors te verlengen. Met goed onderhoud voorkomt u lekkages en slijtages. Ook blijft uw woning of pand uitstekend geisoleerd, wat u terugverdient via uw energierekening.

Wilt u één of twee dakkapellen?

Veel huizen met een hellend dak hebben maar 1 dakkapel geplaatst, maar wist u dat u voor de helft van het geld een tweede dakkapel kunt laten installeren. Uw dak heeft immers twee kanten, die u beide in veel gevallen kunt benutten. Daarnaast zijn deze werkzaamheden eenvoudiger en sneller te klaren als er aan beide kanten een dakkapel geplaatst wordt. Dit vergroot uw zolder en maakt hier een leefbare en grote ruimte van die u kunt gebruiken als extra slaapkamer, opslag of kantoor. Ook verhoogt u hiermee de waarde van uw huis, wanneer u uw huis wilt verkopen zal een potentiele koper uw huis hoger in waarde waarderen door de dakkapel(len). Heeft u vragen over het plaatsen van dakkapellen of wat er bij komt kijken, neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek via 040-2026744.

Gratis advies wanneer u overweegt een dakkapel te laten plaatsen

Via TDS B.V. kunt u gratis informatie inwinnen over het plaatsen van een dakkapel en overige vragen rondom uw dak. In de afgelopen jaren hebben wij honderden dakkapellen geplaatst met uitstekende service en kwaliteit.

Dakkapel onderdelen

Uw dakkapel bestaat uit verschillende onderdelen. Denkt u bijvoorbeeld aan het lood, het hout en de kozijnen, maar vergeet ook niet de zijwang of de borstwering. Onderdelen die u wellicht nog niets zeggen, maar daar willen wij u bij helpen, net als alle dak werkzaamheden.

Wat is een zijwang?

De zijwang is de zijkant van uw dakkapel. Wanneer u voor uw huis staat en recht op uw dakkapel kijkt ziet u aan de linker en rechter zijde de zijwang zitten. Het zijn de zijkanten van de dakkapel. U kunt zijwangen verkrijgen in de materialen:

  • Hout
  • Zink
  • Keralit rabatdelen
  • Trespa platen ofwel kunsstof
  • Wat zijn boeiboorden?

De boeiboorden

De boeiboorden kunt u vinden aan de bovenste zijde van uw dakkapel. Ze vormen de lijst aan de bovenkant en worden ook overstek genoemd. De boeiboorden worden vaak gemaakt van hetzelfde materiaal als de zijwang.

Het Daklood

Het lood aan de zijkant van dakkapellen zorgt ervoor dat het water netjes langs de dakkapel af vloeit naar de dakpannen. Hier stroomt het verder naar de dakgoot en regenpijp. Het is daarom belangrijk dat het daklood goed bevestigd is en goed afdicht. Dit voorkomt lekkage door regenwater en tocht doordat wind wordt tegengehouden.

Lees meer over dakkapellen

Webpage